Dit jaar brengen we een nieuwe lijst met vijftig inspirerende gevoelsmiljonairs. Mensen die hun eigen leven en de wereld net wat mooier maken. Door simpelweg te zijn wie ze zijn en door te doen wat ze doen. Een willekeurige lijst, in feite, die ook wij volledig op gevoel samenstelden. De nummer 50 is dan ook net zo waardevol als de nummer 1.  Welke gevoelsmiljonairs voeg jij toe?

GULPEN - Zes jaar geleden stelden we als redactie de ‘Top 100 van Gevoelsmiljonairs’ samen. Deze lijst werd met afstand de publicatie met de meeste impact en persaandacht uit de historie van Puurzaam. De plek in de lijst was totaal irrelevant; het ging puur om het gevoelsmatig ‘rijk’ zijn. Rijk door te doen waar je altijd al van droomde, rijk door anderen te helpen of gelukkig te maken, rijk door iets moois te doen voor de natuur of wereld.

Designer turned schapenhoeder. Startte aan de prestigieuze Designers Academy in Eindhoven, ontwierp succesvolle collecties interieurproducten, maar voelde zich doodongelukkig. Inmiddels doet ze iets totaal tegenovergestelds: schapen hoeden op de Loonse en Drunense Duinen. De kracht van de natuur en het in teamverband met hond en de kudde te werk gaan in volledige vrijheid, geeft haar gevoel van intiem geluk en rust.

Schrijfster, inspirator, veganist en vooral 'eco fabulous'. Op een toffe, hedendaagse manier laat zij zien dat er meer is dan vlees, vis en zuivel. Samen met haar zakenpartner Mark Kulsdom ontwikkelde ze de sappige en niet van echt vlees te onderscheiden Dutch Weed Burger, die gretig aftrek vindt op festivals. Ook heeft Lisette inmiddels een eigen toko in Amsterdam. Plant power!

Werd onterecht veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf in Marokko, waar hij vier jaar opgesloten zat. Door de WOTS-regeling kreeg hij zijn vrijheid weliswaar terug, maar hij moest weer vanaf nul beginnen. Zijn jaren in de cel heeft hij gebruikt om andere gevangenen te inspireren en te helpen vrij te komen en zet hij nu in om mensen te laten zien dat er altijd mogelijkheden zijn. Dat je het roer te allen tijde kunt omgooien om te doen waar je gelukkig van wordt; een gevoelsmiljonair te worden.

Beeldend kunstenaar uit Sittard, met een opvallende fascinatie voor randfiguren. "Het zijn de mensen die, hoe lastig ze soms ook zijn, ervoor zorgen dat het leven niet zo saai is." Zijn werk is een kakelbont rariteitenkabinet, van een meer verscholen wereld achter de gewone, gezapige. 

Zorgt voor verbinding door het bakken van oer-Hollandse pannenkoeken. In een tijd van globalisatie en culturele fricties probeert hij met zijn Pancake Adventures een ambassadeur van klein geluk te zijn. Zijn missie: laten zien dat je geen grootse doelen hoeft na te streven om iets aan de wereld toe te voegen. Al pannenkoeken bakkend reisde hij van Istanbul naar Sydney en zorgde hij met een klein gebaar voor verbinding tussen vele mensen.

Auteur van het boek 'Blind vertrouwen'. Vond haar weg in deze wereld door veranderingen als uitdagingen te zien. Esther werd op haar elfde blind en leerde leven volgens het motto 'kan niet, bestaat niet'. Met haar indrukwekkende levensverhaal raakt en motiveert ze anderen en zet aan tot bewust leven, vanuit gevoel en zelfvertrouwen.

SCROLL NAAR BENEDEN

Offline: This content can only be displayed when online.

Voormalig profvoetballer, assistent-jeugdtrainer bij Roda JC, ultiem maatschappelijk betrokken en altijd vrolijk. Nathan heeft een eigenzinnige visie op geluk: hij wordt namelijk gelukkig met 'niets'. Verlies deerde hem in zijn hoogtijdagen op het voetbalveld niet, en als hij op de bank moest zitten tijdens een belangrijke wedstrijd in De Kuip, genoot hij er puur van hierbij te mogen zijn. Tegenwoordig zet hij zich vooral in voor maatschappelijke projecten en laat hij, grote en kleine mensen, ervaren hoe je met dat 'niets' heel gelukkig kunt zijn.

Laat professionals met zijn Amsterdam School of Life radicaal anders denken over werk. Tijdens zijn studiejaren filosofie ontdekte hij dat grootse ideeën vaak gelinkt zijn aan grote gebeurtenissen in de wereld en dat we anno 2018 meer hebben aan filosofisch denken, dan aan een academische benadering. "Wanneer je vraagstukken met je eigen leven verbindt, kun je veel betere oplossingen aandragen." 

Was chef-kok van een uitstekend restaurant en runde een goedlopend cateringbedrijf in Londen. Hij werd echter pas écht gelukkig nadat hij andere keuzes maakte. Zo werkte hij in de keukens van de vluchtelingenkampen in Calais en rolde hij ‘Fill the Cup’ uit, om kinderen in ontwikkelingslanden ‘te voeden en op te voeden’. Door mensen te vragen slechts twintig cent van hun maaltijd te doneren, maakte hij een groot verschil. 

Runt Athos in Maastricht; een sociale, creatieve broedplaats en tevens ambachtelijke werkplaats. Iedereen kan er binnenlopen, meedoen en meewerken. Of je nu een indicatie hebt, of gewoon een zinvolle invulling van je dag zoekt, je bent er welkom. Anita straalt in alles uit hoe ook zij er gelukkig van wordt. 

Deed wat zijn gevoel hem influisterde: ‘je bent tot meer in staat dan je misschien denkt’. In 36 uur zonder slaap bedwong hij tijdens een rit van 650 kilometer maar liefst veertien zware Alpenbergen. Daarna verkocht hij alle fietsspullen, om een lange tijd met een bus rond te reizen. Tegenwoordig staat hij op menig podium om een aansprekend verhaal te vertellen over waartoe intrinsieke motivatie kan leiden. 

Ex-Tweede Kamerlid, nu voorzitter stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Straalt altijd en overal betrokkenheid, warmte en enthousiasme uit. Bedacht pizzasessies om te horen wat er echt onder studenten en bewoners leeft. In haar bijzijn krijg je meestal vanzelf een geluksgevoel.

Maakt Instagram 100 procent echt. Realiseerde zich na het aanmelden bij Instagram dat de meeste accounts uitsluitend het perfect plaatje lieten zien. Het vergelijken met deze droommensen en -levens maakte haar, en vele anderen, onzeker. Met @thesocialgoodgirl helpt zij bedrijven en ondernemers hun ware missie te omarmen en uit te dragen, en daardoor gelukkiger te zijn met zichzelf en hun business. 

Medeoprichter van de Mastermind Academy. Samen met voormalig radio-dj Michael Pilarczyk inspireert ze anderen om het beste uit hun privé- en zakelijke leven te halen en hun 'mooiste leven te leven'. Al tijdens haar studietijd had Cindy de overtuiging overal ter wereld te willen werken, en dat doet ze nu, met haar eigen online business. Met als gelukzalige basis het paradijselijke Ibiza. 

Begaafd wonderkind dat zich volledig op de muziek stortte. Met zijn eerste dj-track scoorde hij direct een nummer 1-hit  en dit deed hem besluiten om zijn studie natuurkunde op een laag pitje te zetten. Inmiddels staat hij onder contract bij Armin van Buuren en maakt hij platen op gevoel, in plaats van met zijn hersens. Dat hij zijn brein voor het maken van muziek gebruikt, snapt niet iedereen. Maar hij wordt er heel gelukkig van.

Fotograaf en wereldreiziger. Maarten reist de wereld rond en logeert, in ruil voor zijn fotografiediensten, overal en nergens. Omdat hij in de persoonlijke omgeving van mensen verblijft, slaagt hij er in om hun ware leven op de foto te zetten. Dat levert waardevolle, levensechte foto's op, waar zijn gastheren- en vrouwen heel gelukkig van worden, en hij zelf ook. Een win-winsituatie op het vlak van geluk! 

SCROLL NAAR BENEDEN

Offline: This content can only be displayed when online.

Uitvinder en ondernemer. Zijn stichting The Ocean Clean Up ontstond uit idealisme en liefde voor de oceaan. 'Zijn' ocean cleaner Alameda ruimt inmiddels daadwerkelijk de immense hoeveelheid plastic soep op die onze oceanen verwoest op. Een jongensdroom die uitkomt, dus hoe gelukkig kun je zijn? 

Samen hebben oncoloog (Esther) en plastisch chirurg (Stefania) heel recent baanbrekend werk verricht voor vrouwen met een borstamputatie. Zij ontdekten hoe je bij een reconstructie eveneens het gevoel in de nieuwe borst terug kunt krijgen.
Door deze ingreep zullen vanaf nu steeds meer vrouwen na de operatie zich gevoelsmiljonair voelen.

Zussen, ondernemers en verkopers van een goed gevoel. Tien jaar geleden richtten Femke en Sietske Zusss op. Een lifestyle- en fashionmerk dat allerhande woon-, kook-, bad- en kledingproducten biedt, met opbeurende en inspirerende teksten als ‘die glimlach staat je goed’, ‘hé leukerd, geniet van de dingen’, ‘mijn favoriete plekje is naast jou’ en ‘met jou is alles leuker’. De ontwerpen vanuit het hart geven je automatisch een geluksgevoel.

Ondernemer en weldoener. Startte op zijn zeventiende een voedselbank voor kansarme kinderen, die gesponsord wordt door boeren en supermarkten. "Als het op het gebied van gezond eten al niet goed gaat, maak je een valse start. We willen daarom dat alle kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en evenveel kansen krijgen als ieder ander."

Kunstenares en liefhebber van het licht. "Ik schilder met licht en mijn naam betekent licht." Haar droom om eens naar de kust van het licht te reizen, leidde tot een permanent verblijf aan de Costa de la Luz in Spanje. Hier geeft ze schilderworkshops. Dit rijke gevoel deelt ze met anderen, die bij haar komen schilderen, genieten van de streek, hun hoofd helemaal leeg kunnen maken en als gevoelsmiljonairs weer naar huis keren.

Oprichter van 'Marktplaats zonder geld'. Ralf is medebedenker van het magazine Quiet 500, dat in 2013 en 2016 verscheen. Doel: de stille armoede in ons land een gezicht geven. Het werd zo’n succes, dat er onlangs van de opbrengt een Quiet-fonds van een ton kon worden gepresenteerd voor projecten gericht op kinderen in armoede.

Auteur, spreker en beroepsavonturier. Deze sociaal ondernemer reisde op zijn oldtimer Moto Guzzi bijna 17.000 kilometer van Chili naar New York, om te leren van andere sociale ondernemers hoe zij werken aan een betere wereld. Zijn ervaringen legde hij vast in het boek ‘Tijd om te schakelen’. Max laat in dit boek zien dat iedereen zijn handen uit de mouwen kan steken en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

Een jonge, bijzonder getalenteerde theatermaker, die al de meest fantastische voorstellingen heeft ontworpen voor theaters, bijzondere locaties en festivals. Sinds begin 2017 onderzoekt zij in een speciaal kloosterlaboratorium alle verschijningsvormen van stilte en vertaalt ze deze in verschillende performances, installaties, beelden en teksten. De schoonheid van stilte wordt zeker door gevoelsmiljonairs herkend. 

Door zijn vele boeken (75!), lezingen, persoonlijke contacten en overdenkingen ondersteunt auteur Marinus van den Berg elke dag mensen die moeite hebben met ouder worden, het naderende einde of een rouwproces. Als je dat werk mag en kunt doen, ben je dan niet vanzelf een gevoelsmiljonair?

Vertegenwoordigt de groeiende groep jongeren die hun dromen durven te vertalen in acties; gewoon de weg op gaan! Zijn voorliefde voor ICT-projecten wisselt hij regelmatig in voor tijd, om aan zijn bucketlist te werken: een iglo bouwen op de Noordpool, de zeven wereldwonderen ‘live’ zien, de marathon van New York lopen, een World Of Difference- project starten voor kansarme kinderen in Kenia en tijgers verzorgen bij de monniken in Thailand en ook een tijdje zelf monnik worden.

SCROLL NAAR BENEDEN

Offline: This content can only be displayed when online.

Oprichters van het Zero Waste Project. Leven zelf zo 'zero waste' mogelijk en zetten zich op een ongedwongen manier in om ook anderen te inspireren afvalvrijer te leven. Hun toegankelijke en positieve benadering, zonder belerend vingertje, is in te passen in ieder druk leven. Een sterk staaltje doen waar je gelukkig van wordt en dit goede gevoel ook nog eens delen met de wereld.

Judith Kloppenburg,Tjeu Seeverens 

    Rob Oostwegel, Kevin Cordewener, Koen Kruchten, TheOceanCleanup, archief Gulpener 

Als de laatste papieren Puurzaam wordt gedrukt, stapt Edwin ter Velde, samen met zijn teamleden, in een zonnewagen van gerecyclede materialen om aan een gevaarlijke tocht van 2.300 kilometer over zuidelijk poolijs te beginnen. Temperatuur: 50 graden onder nul. Doel: wereldwijd aandacht vragen voor onze afvalproblemen en bedrijven te inspireren er daadwerkelijk iets aan te doen.

Staat model voor al die mensen die het lef hebben en het risico durven te nemen om het goed betaalde werk, dat niet bij hen past, in te ruilen voor een job waar ze wél een goed gevoel bij hebben. Hanne werd zelf niet blij als pr-vrouw in de reclamewereld. Daarom is ze nu een enthousiaste boswachter bij Natuurmonumenten met een eigen YouTube-kanaal over haar nieuwe werk. 

Voer jarenlang over de wereldzeeën om te strijden tegen illegale walvisvaart. Bedacht daarna hoe je drones kunt inzetten om stropers in de nationale parken in Afrika op te sporen en diezelfde drones in te zetten voor humanitaire hulp. Medeoprichter van Smart Parks: met geavanceerde sensoren kunnen hiermee bedreigde dieren en ook mensen in die parken 24/7 beschermd worden.

(Mede-)initiatiefnemer van Ctalents, dat mensen met een zintuiglijke uitdaging weer deel laat nemen aan de maatschappij. Draagt bij aan een geluksgevoel door goede arbeidskrachten aan te dragen en mensen weer het gevoel te geven dat ze meedraaien. "Niet kunnen functioneren in de maatschappij is vaak een beperking van de 'labelaar' en niet van de persoon zelf." 

Muzikante en vertegenwoordiger van 'echtheid'. Lotte won in 2014 de Pinkpop Cover Contest en verovert sindsdien de grote en kleine podia in ons land (en zelfs daarbuiten). Haar ambitie is niet per se om in de spotlight te staan, maar om mensen te raken en te inspireren. Door haar unieke, en vooral authentieke, manier van schrijven en zingen, leeft ze nu haar droomleven: muziek creëren en maken, reizen en het raken van de gevoelige snaar. 

Liefhebster van bloemen en initiatiefneemster van The Lonely Bouquet Day. Plukt talloze bloemen uit haar riante pluktuin en maakt daar zoveel mogelijk kleine boeketjes van. Die legt ze dan op markante plekken in de regio. Wie het boeketje ontdekt, leest op het kaartje: ‘Neem me mee, I’m a lonely bouquet’. Inmiddels is haar initiatief wereldwijd gekopieerd en is er elk jaar op de laatste zondag van juni een internationale Lonely Bouquet Day.

Liefhebber van natuur en simpelheid. Woont al jaren in een bescheiden huisje in de Biesbosch. "Meer heb ik niet nodig." Ze geniet elke dag van de natuur. "Pluk het mooie. Dat is de enige vrucht waarvan je kunt leven." Door naar haar te luisteren, word je vanzelf gelukkig.

Theatermaker en wereldverbeteraar. ‘Doe iets, doe het nu’ staat er levensgroot getimmerd op de voorzijde van 'haar' oude kerk en voormalig metaalfabriek aan de rand van Utrecht. Wie zich in de activiteiten van Metaal Kathedraal verdiept, staat versteld van de impact ervan op de ontwikkeling van de wijk. Maureen is het voorbeeld van hoe één persoon het verschil kan maken door kansen te vertalen in daden. 

SCROLL NAAR BENEDEN

Offline: This content can only be displayed when online.

Brouwers van de Van Moll-brouwerij in Eindhoven. Brouwers van bier dat volgens het duo balanceert op de rand van gekte. Hun proeflokaal straalt geen overdreven hip gedoe uit en is zeker geen oubollig café. Gewoon een plek waar je geluk ook kunt proeven.

Offline: This content can only be displayed when online.

Dit jaar brengen we een nieuwe lijst met vijftig inspirerende gevoelsmiljonairs. Mensen die hun eigen leven en de wereld net wat mooier maken. Door simpelweg te zijn wie ze zijn en door te doen wat ze doen. Een willekeurige lijst, in feite, die ook wij volledig op gevoel samenstelden. De nummer 50 is dan ook net zo waardevol als de nummer 1.  Welke gevoelsmiljonairs voeg jij toe?

GULPEN - Zes jaar geleden stelden we als redactie de ‘Top 100 van Gevoelsmiljonairs’ samen. Deze lijst werd met afstand de publicatie met de meeste impact en persaandacht uit de historie van Puurzaam. De plek in de lijst was totaal irrelevant; het ging puur om het gevoelsmatig ‘rijk’ zijn. Rijk door te doen waar je altijd al van droomde, rijk door anderen te helpen of gelukkig te maken, rijk door iets moois te doen voor de natuur of wereld.

Designer turned schapenhoeder. Startte aan de prestigieuze Designers Academy in Eindhoven, ontwierp succesvolle collecties interieurproducten, maar voelde zich doodongelukkig. Inmiddels doet ze iets totaal tegenovergestelds: schapen hoeden op de Loonse en Drunense Duinen. De kracht van de natuur en het in teamverband met hond en de kudde te werk gaan in volledige vrijheid, geeft haar gevoel van intiem geluk en rust.

Schrijfster, inspirator, veganist en vooral eco fabulous. Op een toffe, hedendaagse manier laat zij zien dat er meer is dan vlees, vis en zuivel. Samen met haar zakenpartner Mark Kulsdom ontwikkelde ze de sappige en niet van echt vlees te onderscheiden Dutch Weed Burger, die gretig aftrek vindt op festivals. Ook heeft Lisette inmiddels een eigen toko in Amsterdam. Plant power!

Besloten een bestseller te schrijven en nog vóór het boek goed en wel af was, dat dit groots gepresenteerd ging worden. In een groot theater, met veel gasten en volop champagne. Dat voorgestelde succesplaatje werd het ook daadwerkelijk en inmiddels zijn ze vele boeken verder, letterlijk en gevoelsmatig miljonair en laten ze Nederland zien dat je altijd een keuze hebt: angst of liefde. Wat kies jij?

Werd onterecht veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf in Marokko, waar hij vier jaar opgesloten zat. Door de WOTS-regeling kreeg hij zijn vrijheid weliswaar terug, maar hij moest weer vanaf nul beginnen. Zijn jaren in de cel heeft hij gebruikt om andere gevangenen te inspireren en te helpen vrij te komen en zet hij nu in om mensen te laten zien dat er altijd mogelijkheden zijn. Dat je het roer te allen tijde kunt omgooien om te doen waar je gelukkig van wordt; een gevoelsmiljonair te worden.

Beeldend kunstenaar uit Sittard, met een opvallende fascinatie voor randfiguren. "Het zijn de mensen die, hoe lastig ze soms ook zijn, ervoor zorgen dat het leven niet zo saai is." Zijn werk is een kakelbont rariteitenkabinet, van een meer verscholen wereld achter de gewone, gezapige. 

Werkten in hun jongere jaren in de zorg in ontwikkelingslanden en wonen nu, volledig self supporting, met z'n tweeën in een patiobungalow. Is er een buurtfeestje? Dan zitten ze er steevast bij en tot voor kort sloten ze de tent. De dames zijn altijd in voor een praatje en nog altijd betrokken en actief. Zij vertegenwoordigen de groeiende generatie verstokte gevoelsmiljonairs, met veel levenswijsheid.

Zorgt voor verbinding door het bakken van oer-Hollandse pannenkoeken. In een tijd van globalisatie en culturele fricties probeert hij met zijn Pancake Adventures een ambassadeur van klein geluk te zijn. Zijn missie: laten zien dat je geen grootse doelen hoeft na te streven om iets aan de wereld toe te voegen. Al pannenkoeken bakkend reisde hij van Istanbul naar Sydney en zorgde hij met een klein gebaar voor verbinding tussen vele mensen.

Auteur van het boek 'Blind vertrouwen'. Vond haar weg in deze wereld door veranderingen als uitdagingen te zien. Esther werd op haar elfde blind en leerde leven volgens het motto 'kan niet, bestaat niet'. Met haar indrukwekkende levensverhaal raakt en motiveert ze anderen en zet aan tot bewust leven, vanuit gevoel en zelfvertrouwen.

Liefhebber van bomen, ambacht en muziek. Combineerde deze passies door van oude stadsbomen, die anders versnipperd zouden worden, muziekdoosjes te maken. "Deze soms wel 100 jaar oude bomen hebben heel veel gevoelswaarde. Op deze manier houden en versterken ze deze gevoelswaarde en fungeren ze als een mooi cadeau."

Voormalig profvoetballer, assistent-jeugdtrainer bij Roda JC, ultiem maatschappelijk betrokken en altijd vrolijk. Nathan heeft een eigenzinnige visie op geluk: hij wordt namelijk gelukkig met 'niets'. Verlies deerde hem in zijn hoogtijdagen op het voetbalveld niet, en als hij op de bank moest zitten tijdens een belangrijke wedstrijd in De Kuip, genoot hij er puur van hierbij te mogen zijn. Tegenwoordig zet hij zich vooral in voor maatschappelijke projecten en laat hij, grote en kleine mensen, ervaren hoe je met dat 'niets' heel gelukkig kunt zijn.

Was chef-kok van een uitstekend restaurant en runde een goedlopend cateringbedrijf in Londen. Hij werd echter pas écht gelukkig nadat hij andere keuzes maakte. Zo werkte hij in de keukens van de vluchtelingenkampen in Calais en rolde hij ‘Fill the Cup’ uit, om kinderen in ontwikkelingslanden ‘te voeden en op te voeden’. Door mensen te vragen slechts twintig cent van hun maaltijd te doneren, maakte hij een groot verschil. 

Runt Athos in Maastricht; een sociale, creatieve broedplaats en tevens ambachtelijke werkplaats. Iedereen kan er binnenlopen, meedoen en meewerken. Of je nu een indicatie hebt, of gewoon een zinvolle invulling van je dag zoekt, je bent er welkom. Anita straalt in alles uit hoe ook zij er gelukkig van wordt. 

Deed wat zijn gevoel hem influisterde: ‘je bent tot meer in staat dan je misschien denkt’. In 36 uur zonder slaap bedwong hij tijdens een rit van 650 kilometer maar liefst veertien zware Alpenbergen. Daarna verkocht hij alle fietsspullen, om een lange tijd met een bus rond te reizen. Tegenwoordig staat hij op menig podium om een aansprekend verhaal te vertellen over waartoe intrinsieke motivatie kan leiden. 

Ex-Tweede Kamerlid, nu voorzitter stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Straalt altijd en overal betrokkenheid, warmte en enthousiasme uit. Bedacht pizzasessies om te horen wat er echt onder studenten en bewoners leeft. In haar bijzijn krijg je meestal vanzelf een geluksgevoel.

Laat professionals met zijn Amsterdam School of Life radicaal anders denken over werk. Tijdens zijn studiejaren filosofie ontdekte hij dat grootse ideeën vaak gelinkt zijn aan grote gebeurtenissen in de wereld en dat we anno 2018 meer hebben aan filosofisch denken, dan aan een academische benadering. "Wanneer je vraagstukken met je eigen leven verbindt, kun je veel betere oplossingen aandragen." 

Dj, schrijfster, blogster en vooral positieve inspirator. Marcelle reist als blije vijftiger (!) de wereld rond als dj en heeft als prettige nevenactiviteit in menig oceaan, rivier of meertje een vrolijke duik genomen.

Maakt Instagram 100 procent echt. Realiseerde zich na het aanmelden bij Instagram dat de meeste accounts uitsluitend het perfect plaatje lieten zien. Het vergelijken met deze droommensen en -levens maakte haar, en vele anderen, onzeker. Met @thesocialgoodgirl helpt zij bedrijven en ondernemers hun ware missie te omarmen en uit te dragen, en daardoor gelukkiger te zijn met zichzelf en hun business. 

Medeoprichter van de Mastermind Academy. Samen met voormalig radio-dj Michael Pilarczyk inspireert ze anderen om het beste uit hun privé- en zakelijke leven te halen en hun 'mooiste leven te leven'. Al tijdens haar studietijd had Cindy de overtuiging overal ter wereld te willen werken, en dat doet ze nu, met haar eigen online business. Met als gelukzalige basis het paradijselijke Ibiza. 

Eigenaren van het Monument van Riel in het Noord-Brabantse Heukelom: een oude boerderij, vol met antiek en designerschatten. Toverden in de loop der decennia hun woonplek om tot een bijzondere bezienswaardigheid waar je niet uitgekeken raakt. En het mooie is: aanraken mag! Ze delen hun inspiratie graag met anderen. 

Begaafd wonderkind dat zich volledig op de muziek stortte. Met zijn eerste dj-track scoorde hij direct een nummer 1-hit en dit deed hem besluiten om zijn studie natuurkunde op een laag pitje te zetten. Inmiddels staat hij onder contract bij Armin van Buuren en maakt hij platen op gevoel, in plaats van met zijn hersens. Dat hij zijn brein voor het maken van muziek gebruikt, snapt niet iedereen. Maar hij wordt er heel gelukkig van.

Fotograaf en wereldreiziger. Maarten reist de wereld rond en logeert, in ruil voor zijn fotografiediensten, overal en nergens. Omdat hij in de persoonlijke omgeving van mensen verblijft, slaagt hij er in om hun ware leven op de foto te zetten. Dat levert waardevolle, levensechte foto's op, waar zijn gastheren- en vrouwen heel gelukkig van worden, en hij zelf ook. Een win-winsituatie op het vlak van geluk! 

Levensgenieter zonder huis. Had een fijn huis en een goede baan, maar voelde zich niet thuis in het keurslijf van het geijkte leven. Iris besloot het roer om te gooien. Inmiddels leeft ze uit slechts één koffer, woont ze in verschillende huizen als huis-oppas, heeft ze volledige bewegingsvrijheid en doet ze alles waar ze gelukkig van wordt, zonder beperkingen van hypotheek of vast contract.  

Uitvinder en ondernemer. Zijn stichting The Ocean Clean Up ontstond uit idealisme en liefde voor de oceaan. 'Zijn' ocean cleaner Alameda ruimt inmiddels daadwerkelijk de immense hoeveelheid plastic soep op die onze oceanen verwoest op. Een jongensdroom die uitkomt, dus hoe gelukkig kun je zijn? 

Samen hebben oncoloog (Esther) en plastisch chirurg (Stefania) heel recent baanbrekend werk verricht voor vrouwen met een borstamputatie. Zij ontdekten hoe je bij een reconstructie eveneens het gevoel in de nieuwe borst terug kunt krijgen.
Door deze ingreep zullen vanaf nu steeds meer vrouwen na de operatie zich gevoelsmiljonair voelen.

Professioneel ‘lifehacker’ en verbinder van mensen, informatie en ideeën. En dat kan hij, door zijn enorme netwerk, grenzeloos creatief brein en sterk ontwikkeld gevoel voor wat en wie ‘echt’ is, als geen ander. Bij voorkeur in jip-en-janneketaal en in hoog tempo, helpt hij mensen eveneens hun talenten beter in te zetten, waardoor hun leven een stuk rijker wordt. 

Zussen, ondernemers en verkopers van een goed gevoel. Tien jaar geleden richtten Femke en Sietske Zusss op. Een lifestyle- en fashionmerk dat allerhande woon-, kook-, bad- en kledingproducten biedt, met opbeurende en inspirerende teksten als ‘die glimlach staat je goed’, ‘hé leukerd, geniet van de dingen’, ‘mijn favoriete plekje is naast jou’ en ‘met jou is alles leuker’. De ontwerpen vanuit het hart geven je automatisch een geluksgevoel.

Ondernemer en weldoener. Startte op zijn zeventiende een voedselbank voor kansarme kinderen, die gesponsord wordt door boeren en supermarkten. "Als het op het gebied van gezond eten al niet goed gaat, maak je een valse start. We willen daarom dat alle kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en evenveel kansen krijgen als ieder ander."

Kunstenares en liefhebber van het licht. "Ik schilder met licht en mijn naam betekent licht." Haar droom om eens naar de kust van het licht te reizen, leidde tot een permanent verblijf aan de Costa de la Luz in Spanje. Hier geeft ze schilderworkshops. Dit rijke gevoel deelt ze met anderen, die bij haar komen schilderen, genieten van de streek, hun hoofd helemaal leeg kunnen maken en als gevoelsmiljonairs weer naar huis keren.

Oprichter van 'Marktplaats zonder geld'. Ralf is medebedenker van het magazine Quiet 500, dat in 2013 en 2016 verscheen. Doel: de stille armoede in ons land een gezicht geven. Het werd zo’n succes, dat er onlangs van de opbrengt een Quiet-fonds van een ton kon worden gepresenteerd voor projecten gericht op kinderen in armoede.

Auteur, spreker en beroepsavonturier. Deze sociaal ondernemer reisde op zijn oldtimer Moto Guzzi bijna 17.000 kilometer van Chili naar New York, om te leren van andere sociale ondernemers hoe zij werken aan een betere wereld. Zijn ervaringen legde hij vast in het boek ‘Tijd om te schakelen’. Max laat in dit boek zien dat iedereen zijn handen uit de mouwen kan steken en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

Een jonge, bijzonder getalenteerde theatermaker, die al de meest fantastische voorstellingen heeft ontworpen voor theaters, bijzondere locaties en festivals. Sinds begin 2017 onderzoekt zij in een speciaal kloosterlaboratorium alle verschijningsvormen van stilte en vertaalt ze deze in verschillende performances, installaties, beelden en teksten. De schoonheid van stilte wordt zeker door gevoelsmiljonairs herkend. 

Door zijn vele boeken (75!), lezingen, persoonlijke contacten en overdenkingen ondersteunt auteur Marinus van den Berg elke dag mensen die moeite hebben met ouder worden, het naderende einde of een rouwproces. Als je dat werk mag en kunt doen, ben je dan niet vanzelf een gevoelsmiljonair?

Vertegenwoordigt de groeiende groep jongeren die hun dromen durven te vertalen in acties; gewoon de weg op gaan! Zijn voorliefde voor ICT-projecten wisselt hij regelmatig in voor tijd, om aan zijn bucketlist te werken: een iglo bouwen op de Noordpool, de zeven wereldwonderen ‘live’ zien, de marathon van New York lopen, een World Of Difference- project starten voor kansarme kinderen in Kenia en tijgers verzorgen bij de monniken in Thailand en ook een tijdje zelf monnik worden.

Oprichters van het Zero Waste Project. Leven zelf zo 'zero waste' mogelijk en zetten zich op een ongedwongen manier in om ook anderen te inspireren afvalvrijer te leven. Hun toegankelijke en positieve benadering, zonder belerend vingertje, is in te passen in ieder druk leven. Een sterk staaltje doen waar je gelukkig van wordt en dit goede gevoel ook nog eens delen met de wereld.

Deel deze pagina

Judith Kloppenburg,
Tjeu Seeverens 

    Rob Oostwegel, Kevin Cordewener, Koen Kruchten, TheOceanCleanup, archief Gulpener 

Als de laatste papieren Puurzaam wordt gedrukt, stapt Edwin ter Velde, samen met zijn teamleden, in een zonnewagen van gerecyclede materialen om aan een gevaarlijke tocht van 2.300 kilometer over zuidelijk poolijs te beginnen. Temperatuur: 50 graden onder nul. Doel: wereldwijd aandacht vragen voor onze afvalproblemen en bedrijven te inspireren er daadwerkelijk iets aan te doen.

Staat model voor al die mensen die het lef hebben en het risico durven te nemen om het goed betaalde werk, dat niet bij hen past, in te ruilen voor een job waar ze wél een goed gevoel bij hebben. Hanne werd zelf niet blij als pr-vrouw in de reclamewereld. Daarom is ze nu een enthousiaste boswachter bij Natuurmonumenten met een eigen YouTube-kanaal over haar nieuwe werk. 

Voer jarenlang over de wereldzeeën om te strijden tegen illegale walvisvaart. Bedacht daarna hoe je drones kunt inzetten om stropers in de nationale parken in Afrika op te sporen en diezelfde drones in te zetten voor humanitaire hulp. Medeoprichter van Smart Parks: met geavanceerde sensoren kunnen hiermee bedreigde dieren en ook mensen in die parken 24/7 beschermd worden.

(Mede-)initiatiefnemer van Ctalents, dat mensen met een zintuiglijke uitdaging weer deel laat nemen aan de maatschappij. Draagt bij aan een geluksgevoel door goede arbeidskrachten aan te dragen en mensen weer het gevoel te geven dat ze meedraaien. "Niet kunnen functioneren in de maatschappij is vaak een beperking van de 'labelaar' en niet van de persoon zelf." 

Muzikante en vertegenwoordiger van 'echtheid'. Lotte won in 2014 de Pinkpop Cover Contest en verovert sindsdien de grote en kleine podia in ons land (en zelfs daarbuiten). Haar ambitie is niet per se om in de spotlight te staan, maar om mensen te raken en te inspireren. Door haar unieke, en vooral authentieke, manier van schrijven en zingen, leeft ze nu haar droomleven: muziek creëren en maken, reizen en het raken van de gevoelige snaar. 

Liefhebster van bloemen en initiatiefneemster van The Lonely Bouquet Day. Plukt talloze bloemen uit haar riante pluktuin en maakt daar zoveel mogelijk kleine boeketjes van. Die legt ze dan op markante plekken in de regio. Wie het boeketje ontdekt, leest op het kaartje: ‘Neem me mee, I’m a lonely bouquet’. Inmiddels is haar initiatief wereldwijd gekopieerd en is er elk jaar op de laatste zondag van juni een internationale Lonely Bouquet Day.

Liefhebber van natuur en simpelheid. Woont al jaren in een bescheiden huisje in de Biesbosch. "Meer heb ik niet nodig." Ze geniet elke dag van de natuur. "Pluk het mooie. Dat is de enige vrucht waarvan je kunt leven." Door naar haar te luisteren, word je vanzelf gelukkig.

Theatermaker en wereldverbeteraar. ‘Doe iets, doe het nu’ staat er levensgroot getimmerd op de voorzijde van 'haar' oude kerk en voormalig metaalfabriek aan de rand van Utrecht. Wie zich in de activiteiten van Metaal Kathedraal verdiept, staat versteld van de impact ervan op de ontwikkeling van de wijk. Maureen is het voorbeeld van hoe één persoon het verschil kan maken door kansen te vertalen in daden. 

Brouwers van de Van Moll-brouwerij in Eindhoven. Brouwers van bier dat volgens het duo balanceert op de rand van gekte. Hun proeflokaal straalt geen overdreven hip gedoe uit en is zeker geen oubollig café. Gewoon een plek waar je geluk ook kunt proeven.

Ongefilterd Magazines

Klik op een magazine om deze te openen. Veel kijk- & leesplezier!
Volledig scherm